این برنامه در ساختار کلی یک رئالیتی شو است که البته شکل و شمایل متفاوت تری دارد. سازندگان کتاب قانون با بهره گرفتن از رئالیتی شوهای تولید شده در کشور که عموما جنبه سرگرمی داشته است اینبار با ترکیب این ساختار با محتوای مورد نیاز جامعه به کتاب قانون رسیده اند.
در نگاه کلان کتاب قانون یک بازسازی شبه قانونی از مجلس شورای اسلامی، نمایندگان و زیر و بمهایی است که در قوه مقننه رخ میدهد. پیشتر ارتباط مردم با مجلس شورای اسلامی از طریق پخش زنده جلسات مجلس از رادیو و بریده صحبتهای نمایندگان از شبکههای مختلف سیما در بخشهای خبری وصل میشد، اما این میزان ارتباط برای مخاطبان به خصوص نسل جدیدی که خیلی حوصله پیگیری اخبار مربوط به مصوبات را ندارد کافی نبوده و نیست.
در میان این خلا و خوانشهای متعدد مجازی از جایگاه مجلس، کتاب قانون فرصتی را برای نسل جوان ایجاد کرد تا با ساختار مجلس شورای اسلامی و جایگاه نمایندگانی که با آرا مردم به این جایگاه مقدس وارد میشوند آشنا شود.
از نکات قابل تامل چیدمان درست مجلس از نمایندگان با لهجههای مختلف است. سازندگان کتاب قانون تلاش کرده اند در این شبیه سازی، جایگاه پررنگ نمایندگان سراسری را در نمود شاخص شهری یعنی لهجه به مخاطب عرضه کنند و هدفگذاری این برنامه طیف استانی و مردم پایتخت است.
ترکیب این نمایندگان، چالش ها، دغدغهها در مواجهه با اتفاقاتی که جامعه با آن دست به گریبان است بخش دیگری از شبیه سازی محسوب میشود که سازندگان کتاب قانون تلاش کرده اند بی پرده و بی پروا به آن بپردازند.
ارائه تصویری خاکستری از نمایندگان، تصویر روشن از نمایندگان خانم و نقش آنان در مجلس، ترکیب نمایندگان مسوولیت پذیر و برخی نمایندگانی که به مسائل با دلسوزی نمیپردازند موجب شده این شبیه سازی قانونی برای مخاطب وجهه و جنبه واقعی پیدا کند.
در کنار این مهم، دیدارهای خودمانیتر با مقامات و مسوولان در کمیتههای کناری و گپ و گفتهای خودمانی و درد و دلها و شفاف سازیهایی که با مردم در این برنامه انجام میشود از ویژگیهای منحصر بفرد است.
کتاب قانون تلاش میکند یک خلا را پر کند. خلایی که در همه این سالها به آن بی توجهی شده و این بی توجهی در بسیاری از بخشهای اجتماعی نمود دارد. در نگاه کتاب قانون نمایندگان از مردم عادی هستند؛ هیچ برتری میان نمایندگان و مردم نیست و آنان خدمتگزاران و دلسوزان مردم در نگاه ایده ال هستند.
فضای بسته در باره نهادهای مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی و بسنده کردن به کلیشهها در آثار تلویزیونی در همه این سالها به مخدوش شدن تصویر دقیق مجلس منجر شده و این تخریب گاه رد پایش در فضای مجازی دیده میشود.
در این نگاه امروز رسانه ملی با پرداختن به موضوعاتی مهم همچون ارائه تصویری دقیق از نهادها و خدمتگزاران و بیان جایگاه نمایندگان در چارچوب و ساختار سیاسی و تاثیر فعالیت آنان در حل مسائل و مصائب و کنشگریها این نکته را به طور غیر مستقیم به مخاطبان یادآوری میکند که ما در انتخاب چه افرادی در انتخابات پیش رو سهیم هستیم و هر انتخاب درست یا اشتباه میتواند در نهایت چه دستاوردها و چه تبعاتی برای کشور و وضعیت عمومی مردم در بخشهای مختلف داشته باشد.
کتاب قانون در روزهای منتهی به انتخابات علاوه بر اینکه یک شبیه سازی قانونی است یک هشدار محسوب میشود. هشدار به تمامی کسانی که قلبشان برای ایران میتپد و به آنان یادآوری میکند عدم انتخاب فرد مصلح برای حضور به عنوان نماینده شهر آنان در مجلس و تن دادن به سیاست صندلی خالی، نتیجه اش هرچه باد در نهایت به سود شهروندان نخواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد